2021. gada LOKA reitings

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-pasts
2021. gada burāšanas sezonas Latvijas Kausa ieskaites visi septiņi sacensību posmi – Ķīšezera Kauss, Engures Kauss, Rīgas Kauss, Salacgrīvas čempionāts, Latvijas čempionāts, Usmas Kauss un Jūrmalas Kauss ir noburāti, tādēļ mazliet statistikas 🙂 LK Optimist klases reitingā, 64 burātāju no 8 Latvijas jahtklubiem konkurencē, kopvērtējuma pirmajā desmitniekā ir 6 Jūrmalas burātāji, U 12 ieskaites reitingā pirmie 8 ir mūsējie, bet kopumā optimist jahtu klasē LK sacensībās startēja 25 jūrmalnieki. Starptautiskajās sacensībās ir startējuši 16 Jūrmalas optimist klases burātāji.
Ar lepnumu varu paziņot, ka mūsu divpadsmitgadīgais Jūlijs Kaugars, ar viena punkta pārsvaru, ir Latvijas Kausa Optimist jahtu klases reitinga līderis! Ansis Čodars savos 11 gados ir ceturtais labākais kopvērtējumā(šogad kāpums par 13 vietām), tikai par vienu punktu atpaliek no trešās vietas un ir 1. U12 ieskaitē, Elza Ciema piektā(kāpums par 7 vietām), Gabriels Civjans ar vienādu punktu skaitu dala piekto vietu un ir pakāpies par vienu vietu! Vislielākais pārsteigums ir Ņikita Čamāns, kurš šogad pirmo reizi sākdams piedalīties sacensībās reitingā ieņem augsto septīto vietu! Elizabete Lībķena devītā(kāpums par 10 vietām) un otrā U12, Gustavs Plato 11.(kāpums par 10 vietām) un trešais U12. Lepošanās vērts ir desmitgadīgā Toma Andrejeva sniegums, kurš šī gada reitingā ieņem 12 vietu(kāpums par 30 vietām!!!), un 4. U12, Lauma Riekstiņa 14(kāpums par 12 vietām), 5. U12, Elza Reneslāce 15(kāpums par 10 vietām)un 6 U12. Un mūsu burātāju reitingā vēl ir daudz, lūgums skatīties pievienoto saiti! Lepojamies!❤
LOKA absolūtajā vērtējumā , kurā tiek iekļauti gan LK gan starptautisko sacensību rezultāti, Jūlijs ir nedaudz piekāpies pieredzējušajam Rihardam Pļaviņam no RJK un ir otrais, Ansis piektais, Elza astotā, Gabriels desmitais, Ņikita 11. Jūlija rezultāts vēl  mainīsies, jo priekšā vēl vienas starptautiskās sacensības Itālijā un reitingā vēl nav ielikta 39. vieta par starptautisko retgati “4° Autumn Meeting Trofeo Torboli”.
Uz šī reitinga pamata tiks veidota Latvijas Optimist klases izlase – 2022. gada PČ un EČ dalībnieki! Lepojamies! ❤