2022 EurILCA 4 Eiropas čempionāts

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-pasts
18.jūnijā Polijas pilsētā Dzivnovā ar laivu reģistrāciju un apmērīšanām sākās 2022. gada EurILCA 4 Eiropas čempionāta pirmā diena. Sacensībām pieteikušies 345 jaunie burātāji no 34 valstīm.  EČ Latviju pārstāv 3 Jūrmalas burātāji Šārona Caune, Marta Rupenheite un Jēkabs Čodars. Visi trīs ir iekļauti Solidaritātes programmas komandā!
Jauniešu flotē startē 212 burātāji un sacentīsies trīs grupās; dzeltenā, zilā un sarkanā kvalifikācijas braucienos un zelta, sudraba un bronzas finālā.
Puiši un meitenes startēs atsevišķās distancēs. Pirmā sacensību diena diemžēl tā arī nesākās, jo vējš bija pārāk vājš , lai varētu dot startus, bet otrā diena sākās ļoti cerīgi. Apmēram 15 mezglu Z virziena vējš bija uzrullējis kārtīgu 2metrīgu vilni un pirmais brauciens bija diezgan izaicinošs. Dienas laikā vējš nokritās uz apmēram 8 mezgliem un uz beigām jau bija tikai 4. Puišu un meiteņu flotes startēja atsevišķi, katra savā distancē. Ar pēdējo bezvēja dienu 2022 EurILCA 4 jauniešu Eiropas čempionāts ir noslēdzies. Sarežģītajos vēja apstākļos Latvijas burātājiem labākais rezultāts meiteņu ieskaitē Šāronai Caunei, 76 vieta, Martai Rupenheitei 108. vieta. Jauniešu ieskaitē Jēkabs Čodars 111. vietā! Paldies par izturību un cīņas prieku!
Rezultāti https://portal.sailingnet.pl/regaty/2022-eurilca-4-youth-european-championships,-open-european-trophy-2022/wyniki/ilca-4-women#l
https://portal.sailingnet.pl/regaty/2022-eurilca-4-youth-european-championships,-open-european-trophy-2022/wyniki/ilca-4-men#l